Uutiset

Tiedote

 

TIEDOTE 03.12.2013

 

Pilvipalvelun voi

tuottaa myös paikallisesti

 

Pilvipalveluita hyödyntävät yhä enemmän niin pienet kuin suuret yritykset ja yksityiset. Tähän saakka pilvipalveluiden tuottajina ovat profiloituneet erityisesti isot kansalliset ja kansainväliset toimijat, mutta pilvipalvelu voidaan tuottaa myös paikallisesti. Keski-Pohjanmaalla pilvipalvelua on ryhtynyt tuottamaan paikallisesti ATK-Palvelut Heimovirta, jonka Tallessa.fi-pilvipalvelu on samalla ensimmäinen yksityisen palveluntuottajan palvelu Osuuskunta Keskikaistan valokuituverkossa.

 

- Vaikka pilvipalvelu tuotetaan paikallisesti, se on silti globaali palvelu. Paikallisuuden etu näkyy erityisesti siinä, että asiakkaalle tuki on puhelinsoiton päässä, ja hän saa henkilökohtaisen palvelun. Jos esimerkiksi asiakkaan kotikone menee rikki mutta koneen tiedot on tallennettu pilvipalveluumme, me pystymme toimittamaan tiedot asiakkaan kotiovelle ulkoisella muistilla. Tämä tekee paikallisesta pilvipalvelusta ainutlaatuisen, yrittäjä Jukka Heimovirta sanoo.

 

 

Palveluun

lisää nopeutta

 

Hänen mukaansa pilvipalvelusta on monia etuja. Se tarjoaa tallennuspalvelun eli varmuuskopioinnin lisäksi mahdollisuuden jakaa tietoa, vaikkapa kuvia, hallitusti valituille henkilöille ja tarvittaessa valitun ajan. Tieto on saatavilla helposti ajasta sekä paikasta riippumatta, ja Keskikaistan valokuituverkon kapasiteetti mahdollistaa esimerkiksi musiikki- ja videotiedostojen kuuntelun ja katselun suoraan pilvipalvelusta. Yritysten tietojen päivittäminen sujuu sekin nopeasti, koska pilvipalvelu käyttää ohjelmaa, joka päivittää ainoastaan muuttuneet tiedot.

 

- Keskikaistan verkossa asiakkailla ja palveluntarjoajilla on käytössään symmetrinen linja, eli lähtevän datan kapasiteetti on yhtä suuri kuin ladattaessa. Viihdekäytön lisääntyessä käyttäjät siirtävät entistä enemmän liikkuvaa kuvaa, ja 500 megan kuvakin tarvitsee lataus- tai lähetysaika maksimissaan puolen minuutin verran, projektipäällikkö Ville Hietala Osuuskunta Keskikaistasta kertoo.

 

Jukka Heimovirran mukaan hänen yrityksensä tuottaman pilvipalvelun tietoturvaratkaisut on toteutettu siten, että pilvipalvelun tietoturva on samalla tasolla verkkopankkien tietoturvan kanssa. Palvelu ei ole myöskään laitesidonnainen, eli sitä voi käyttää niin älypuhelimella, tabletilla, kotikoneella kuin kannettavalla.

 

- Keskikaistan verkossa kulkee jo muun muassa Kokkolan ja Kannuksen kaupunkien sekä Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän ja Kiurun tietoliikenne. Tallessa.fi on päänavaus yksityisesti tuotettaville palveluille Keskikaistan valokuituverkossa, ja ensimmäiset kokemukset ovat todella positiiviset, Ville Hietala jatkaa.

 

 

Ville ja minä

 

Lisätiedot:

 

Jukka Heimovirta (oik.), puh. 044 7200 600, tuki@tallessa.fi

Ville Hietala, puh. 045 319 8197, ville.hietala@keskikaista.fi

 
 
 
UUSI OSOITTEEMME ON NIITTYKATU 1 67100 KOKKOLA.