Pelikone

Pelikoneet

Pelikoneiden valmistukseen saimme syksyllä 2012 taas uutta ja laadukasta lisäpotkua aloitettuamme yhteistyön komponentteja myyvän ja myös omaa maahantuontia harjoittavan Jimm's:n kanssa. Jimm's:n laajan valikoiman voit käydä itse katsomassa osoitteessa; http://www.jimms.fi/


Valmistamme tilaustyönä asiakkaan haluamaan tarkoitukseen keskusyksikköjä. Samoin päivitämme keskusyksiköitä ja kannettavia uudemmilla osilla mahdollisuuksien mukaan vastaamaan paremmin muuttuneita tarpeita, tai antamaan lisää tehoa hidastuneeseen koneeseen.


Yksi yrityksemme erikoisaloista on ns. "ylikellottaminen". Tämä tarkoittaa keskusyksikön virittämistä siten, että osista otetaan enemmän tehoa ja nopeutta, kuin ne oletusarvoilla antavat. Kellottaminen on tiettyyn rajaan asti turvallista ja jopa suositeltavaa, mutta liiallinen tehon hakeminen lyhentää komponenttien käyttöikää, tai pahimmillaan rikkoo komponentin saman tien. Kaikilla osilla ylikellottaminen ei ole mahdollista.


Kellotettaessa nostetaan hallitusti jännitettä, suurennetaan "kertoimia" ja väylänopeuksia. Kellottaminen pitää aina tehdä pienin askelin ja ajaa välillä testiohjelmia, sekä seurata lämpötiloja keskusyksikön eri osissa. Samalla on suositeltavaa parantaa keskusyksikön kotelojäähdytystä ja joskus myös komponenttien jäähdytystä. Virtalähteen on myös oltava riittävän tehokas ja laadukas, eli sen tuottama jännite ei saa liikaa heilua optimiarvostaan.


 

Aina kun pelikonetta rakennetaan, tai vanhaa päivitetään pelitarkoitukseen on budjetin syytä olla suurempi, kuin peruskonetta valitessa. Kun me rakennamme koneen pelitarkoitukseen valitaan sille jo sellainen kotelo, jossa on hyvä kotelotuuletus ja riittävästi tilaa komponenteille. Seuraavaksi valitaan tarkoitukseen sopiva emolevy ja siihen prosessori. Samoin näytönohjain pitää olla tarkoitukseen sopiva. Muisti pitää olla sopivan nopeaa ja sitä pitää olla riittävästi. Nykypäivänä käytämme 8 - 16 gigaaa keskusmuistia kasaamissamme koneissa.

 

Tiettyjä osia voidaan valita niin, että ne voidaan myöhemmin vaihtaa tarvittaessa tehokkaampaan, eli näin voidaan koneen kasaushetkellä säästää ja jättää päivitysvaraa tulevaisuuteen.

 

Perinteisten kiintolevyjen yleisin pyörimisnopeus on 7200 rpm ja pyörimisnopeus on suorassa suhteessa tiedon hakuaikaan. Käytössä on myös 10 000 rpm ja 15 000 rpm kiertäviä levyjä, mutta ne ovat huomattavasti kalliimpia ja varsinkin 15 000 rpm kiertävät levyt ovat lähinnä palvelimissa käytettäviä. Uudet SSD -levyt muuttavat nopeudet ihan omaan luokkaansa. Näissä kiintolevyissä on isoja keskinäisiä eroja ja valitsemme aina testeissä parhaiten pärjäävän tuotteen.

 

 

 

 

 

 

 
 
 
UUSI OSOITTEEMME ON NIITTYKATU 1 67100 KOKKOLA.